AhaBuldum Blog

Everest SG-1850 Modem Kurulumu | TeknoSeo

Türkiye’de kullanılan bir modem markası olmamasına rağmen, Everest SG-1850 modem kurulumunun, kablosuz şifre değişikliğinin ve kablosuz ağ adının değiştirilmesinin nasıl gerçekleştirileceğini açıklayacağım.

Everest SG-1850 Modem Kurulumu

Everest SG-1850 modem kurulum işlemini gerçekleştirmek için önce Wired ile bağlantı kurmuş bir bilgisayara ihtiyacımız olacak.

Bilgisayarınızdan (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, vb.) Herhangi bir İnternet tarayıcısını açarak, 192.168.1.1 adres satırına giriş yapalım. Açılan ekrandaki kullanıcı adı ve şifre bölümüne giriş yapalım. Giriş yapamadıysanız, daha önce modem arabirim giriş parolasını değiştirmiş olabilirsiniz. Tekrar giriş yapmak için modeminizi “Sıfırla” düğmesi yardımıyla fabrika ayarlarına götürebilir ve modemin şifresini sıfırlayabilirsiniz. (Modeminizi fabrika ayarlarına götürmek için, cihazın arkasındaki veya altındaki sıfırlama çukuruna sivri bir nesne yardımıyla modem üzerindeki “ADSL” ışığı olana kadar yazdırılmanız gerekir.)

Everest SG-1850 Arayüz Giriş Parolası

Everest SG-1850 Arayüz Giriş Şifresi, Everest SG-1850 Modem Kurulumu, Everest SG-1850 Kablosuz Ayarları, Everest SG-1850 Sıfırlama

Everest Modem Arayüz ekranı açılacaktır. Modem İnternet ayarlarını yapılandırmak için üstteki “Hızlı Kurulum” düğmesine basın.

Ekrandaki açılan ayarlar aşağıdaki gibi olacaktır.

VPI değeri için 8 ve VCI değeri için 35 yazalım. Kapsülleme bölümünü LLC/SNAP olarak seçelim. Bağlantı modu olarak, PPP bölümünü Ethernet üzerinden işaretleyelim. Kullanıcı adı bölümünde hizmet sağlayıcınız tarafından size verilen ADSL kullanıcı adınızı yazalım. Parola bölümünde, hizmet sağlayıcınız tarafından size verilen ADSL kullanıcı şifrenizi yazalım.

Yukarıdaki ayarları doğru bir şekilde gerçekleştirdikten sonra, “Sonraki” düğmesine basalım.

Everest SG-1850 Kablosuz Ayarlar

Açılan kablosuz ayarlar aşağıdaki gibi olacaktır.

WLAN bölümünün etkinleştirilmesinin yanındaki kutuyu işaretleyelim. Bant Bölüm 2.4 GHz (B+G+N) seçelim. SSID bölümünde Türk karakterleri içermeyen bir kablosuz ağ adı oluşturalım. Şifreleme bölümünü WPA2 (TKIP) olarak seçelim. Kişisel bölümü WPA kimlik doğrulama modu olarak işaretleyelim. Pre -Shared Anahtar bölümünde, Türk karakterlerini içermeyen en az 8 karakterden oluşan kablosuz bir ağ şifresi oluşturalım.

Ayarları doğru bir şekilde gerçekleştirdikten sonra, “sonraki” düğmesine basarak devam edelim.

Ayarlar doğruysa, “Değişiklikleri Uygula” düğmesine basarak yaptığımız ayarları kaydedelim.

Everest SG-1850 Modem Kurulumu

İşlemlerimizden sonra İnternet hizmetini kullanmaya başlayabilirsiniz. Hala İnternet hizmetini kullanamıyorsanız, altyapınızda herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek için servis sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz ve gerekirse bir hata kaydı oluşturabilirsiniz.

Exit mobile version